|
|
Szemes polenta rokforttal
Hozzávalók
3 cs? f?tt kukorica 5-5 dl tej és víz 1 kiskanál só késhegynyi ?rölt fehér bors 1 ev?kanál margarin 25 dkg kukoricadara 15 dkg rokfort sajt
A f?tt kukoricacsövekrôl a szemeket éles késsel levágjuk. Mélyebb lábasban a tejet a vízzel felforraljuk, megsózzuk, megborsozzuk, a margarint beledobjuk, és állandóan kevergetve a kukoricadarát belecsorgatjuk. A keverést egy pillanatra sem szüneteltetve kb. 10 percig f?zzük. A t?zrôl lehúzzuk, de tovább kevergetjük, miközben a kukoricaszemeket és az elmorzsolt rokfort kétharmadát is hozzáadjuk. Hideg vízbe mártott ev?kanállal tálra "szaggatjuk", és a maradék rokfortot a tetejére szórjuk.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 534 kcal / 2232 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Pécselyi semillion `01).
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|