|
|
Nagymama epertortája
Hozzávalók
(16 szelet)
6 tojásból sütött kerek tortalap (készen is megvehetjük) a krémhez: fél csomag f?zni való vaníliás pudingpor 20 dkg cukor, 2 dl tej, 14 dkg vaj 0,3 dl rum, 20 dkg eper a díszítéshez: 50 dkg eper, 5 dkg étcsokoládé 3-4 ev?kanál cukor vagy méz
A pudingporból 5 deka cukorral meg a tejjel s?r? pudingot f?zünk, leh?tjük. A vajat a maradék cukorral habosra keverjük, majd a krémmel, a rummal és 10 deka áttört eperrel összedolgozzuk. A többi epret apróra vágva adjuk hozzá.
A tortalapot három részre vágjuk, a krémmel megtöltjük. A díszítéshez 8 szem epret feléig olvasztott csokoládéba mártunk. A többit a cukorral turmixoljuk, átsz?rjük. A tortát fölszeleteljük és tálaláskor az eperöntettel körülöntjük, a csokoládés eperszemekkel díszítjük.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 260 kcal / 1087 kJ.
Italajánlat: édes vörös portói Royal oportó tawny.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|