|
|
Póréhagymás karalábé
Hozzávalók
1 kiskanál reszelt gyömbér 2 gerezd fokhagyma diónyi vaj 1 mokkáskanál mák 2 zsenge karalábé 1 nagy szál póréhagyma só, frissen ?rölt bors 1 nagy csokor petrezselyem
A gyömbért és a szétnyomott fokhagymát a vajon serpeny?ben megfuttatjuk. (Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert keser? lesz!) A mákot beleszórjuk, és megtisztított, arasznyi hosszú, vékony csíkokra vágott karalábét belekeverjük. 5 perc elteltével a felkarikázott póréhagymát is hozzáadjuk. Nagy lángon kevergetve addig pirítjuk-pároljuk, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Közben néhány percre le is fedhetjük, s ha kell, 1-2 ev?kanálnyi vizet önthetünk alá. Sóval, frissen ?rölt borssal ízesítjük. Zsírjára sütjük, s közvetlenül a tálalás el?tt az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Sültekhez köretnek kiváló, de f?tt tojással is kínálhatjuk.
Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 105 kcal / 439 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Balatonmelléki f?szeres tramini `01.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|