|
Receptek » Diós rántott karalábé karcsúsító salátával | | |
|
2024.Máj.16. |
|
Diós rántott karalábé karcsúsító salátával
Hozzávalók
4 nagyobb zsenge karalábé só 10-12 dkg finomliszt 3 tojás 8-8 dkg zsemlemorzsa és darált dió a sütéshez: b? olaj a salátához: 2 kisebb cukkini 1 csomó új sárgarépa 1 kis csomó lila újhagyma 1 csokor petrezselyem 1 pohár natúr joghurt 1 kiskanál porcukor pár csepp citromlé só
A karalábékat vékonyan meghámozzuk, és kb. 1,5 centi vastagra fölszeleteljük. Enyhén megsózzuk, de borsot is szórhatunk rá. Ezután egyenként lisztbe, felvert tojásba és darált dióval összekevert zsemlemorzsába hempergetjük. B?, forró olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetjük, majd konyhai papírtörl?re szedve a felesleges zsíradékot leitatjuk róluk. A következ? salátával tálaljuk: a cukkinit és a répát meghámozzuk, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A vékonyra fölkarikázott újhagymával és a fölaprított petrezselyemmel összekeverjük. A joghurtot a porcukorral, néhány csepp citromlével és egy gondolatnyi sóval simára keverjük, végül az összes zöldség-félét beleforgatjuk.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 2149 kcal / 514 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Siklósi olaszrizling 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|