|
|
Stájer szalonnásgombócok
Hozzávalók
10 zsömle 40 dkg húsos füstölt szalonna 1 nagy vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 5 dl tej, 4 tojás, só reszelt szerecsendió maréknyi lestyánlevél
A zsömlét apró kockákra vágjuk, és egy tepsiben szétterítve, süt?ben megpirítjuk. Közben a húsos füstölt szalonnát felaprítjuk és zsírjára sütjük. A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát megfuttatjuk rajta. A zsömlekockákat a forró tejjel leöntjük, a tojásokat ráütjük, a hagymás szalonnát sz?r?lapáttal rászedjük (a zsírra még szükség lesz), sóval, reszelt szerecsen-
dióval és felaprított lestyánlevél-
lel ízesítve alaposan összedolgozzuk. A masszából gombócokat formálunk, és lobogva forró, sós vízben 10-15 perc alatt kif?zzük. Sz?r?kanállal a visszamaradt szalon-
nazsírba szedjük, megforgatjuk. Párolt káposzta illik hozzá, de tejföl-lel meglocsolva akár önálló fogás
is lehet.
Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 656 kcal / 2743 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|