Cigánypecsenye rostélyon
Hozzávalók
(személyenként)
2 szelet sertéstarja
a mártáshoz:
0,5 dl olaj
0,5 dl testes vörösbor
1-1 mokkáskanál ?rölt
rozmaring, grillf?szer-
keverék, majoránna
2 gerezd zúzott
fokhagyma, só
A mártáshoz valókat összekeverjük, és hideg helyen legalább fél napig érleljük. A kissé kivert tarjaszeleteket beolajozott rostélyra fektetjük, és fels? oldalukat a mártással megkenegetjük. Néhány perc múlva, amikor aljuk már megfehéredett, a húsokat megfordítjuk, és ezt a felüket is bekenjük a mártással. Most már tovább hagyjuk a roston, egészen addig, amíg parázs fel?li oldaluk meg nem pirul. Ezután ismét megfordítjuk, megkenjük, és a másik oldalát is megpirítjuk.
Elkészítési id?: 40 perc + az érlelés.
Egy adag: 876 kcal / 3662 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Soproni kékfrankos 2000.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|