Göngyölt spárga
Hozzávalók
12 sós palacsinta
a töltelékhez:
só, 1 kiskanál cukor
1 kiskanál vaj vagy margarin
40 dkg fehér spárga
30 dkg zöld spárga
12 szelet sonka
a hollandi mártáshoz:
15 dkg vaj
2 tojássárgája
1 kiskanál hideg víz
néhány csöpp citromlé
késhegynyi Cayenne bors
Sóval, cukorral, vajjal ízesítve vizet forralunk. A spárgát megtisztítjuk, majd el?ször a fehéret 10 percig f?zzük benne, azután a zöldet is hozzáadjuk, és még 10 percig együtt forraljuk. Lesz?rjük, lecsöpögtetjük és melegen tartjuk. A sonkát megpirítjuk és minden palacsintára egy szeletet fektetünk. Erre néhány szál zöld és fehér spárgát rakunk, majd feltekerjük. A hollandi mártással kínáljuk. Ehhez a vajat kis lángon felolvasztjuk, a tojások sárgáját egy tálban a vízzel egy percig keverjük. Utána vízfürd?be állítjuk és köze-pes lángon melegítve habosra verjük. Ezalatt térfogata a duplájára n?. A t?zr?l lehúzva apránként hozzáadjuk a vajat ? akkor jó, ha egy-
forma h?mérséklet?ek ?, végül megsózzuk, megborsozzuk, a citrommal ízesítsük. Frissen jó, ne melegítsük újra.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 610 kcal / 2550 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Soproni Sauvignon Blanc `99.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|