Gombás bélszínragu
Hozzávalók
40 dkg bélszínfilé
1 mokkáskanál frissen ?rölt bors
1 kiskanál mustár, 6 ev?kanál
olaj, 1,5 dl f?z?tejszín
1 ev?kanál citromlé
2 szál újhagyma, 3-3 ev?kanál
paradicsompüré és sherry
30 dkg csiperke
3 dkg vaj, só, ?rölt bors
1.
A húst, ha kell, lehártyázzuk, majd a bors és a mustár keverékével alaposan bedörzsöljük. Tálba tesszük, az olajjal megkenjük, letakarva h?t?szekrényben 3 napig érleljük. Ezután lecsöpögtetjük, és kb. 2,5 centis kockákra vágjuk. A pácolásához használt olajból 2 ev?kanálnyit serpeny?ben megforrósítunk, a húst 2-3 perc alatt megpirítjuk benne. Akkor jó, ha a közepe rózsaszín?, de nem véres. Sz?r?lapáttal kiemeljük, lecsöpögtetjük.
A tejszínt a citromlével elkeverjük, 10 percre félretesszük. Az újhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a hús sütésénél visszamaradó olajban megfonnyasztjuk.
A paradicsompürét 3 ev?kanál vízzel elkeverve hozzáadjuk, a citromos tejszínnel és a sherryvel ízesítjük. Közben a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A fölolvasztott vajon megpirítjuk, majd a paradicsomos mártásba keverjük a hússal együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, és 3-4 perc alatt összeforraljuk.
Elkészítési id?: 15 perc + érlelés.
Egy adag: 503 kcal / 2103 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Egri bikavér `97).
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|