|
|
Zöld-dióbef?tt
Hozzávalók
1 kg zöld dió, 60 dkg cukor 1-1 kiskanál ?rölt fahéj és szegf?szeg üvegenként késhegynyi tartósítószer
A zöld diót, ami még olyan puha, hogy keresztül lehet szúrni, húst?vel több helyen megdöfködjük, és hét napon át váltott hideg vízben áztatjuk. 1 liter vízb?l a cukorral és a f?szerekkel szirupot f?zünk, a diókat beletesszük és lassú t?zön 10 percig f?zzük (néhány szem szegf?szeggel és darabos fahéjjal ízesítjük). Forrón üvegekbe merjük, a tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk és az üvegeket lezárjuk. Vízzel félig telt lábasba állítjuk és a víz forrásától számított 20 percen át g?zöljük, majd a lábasban hagyjuk kih?lni. A könnyen szeletelhet? zölddiót sütemények, torták díszítésére, gyümölcssaláták ízesítésére használhatjuk.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|