Olasz parajos palacsinta
Hozzávalók
a palacsintatésztához:
15 dkg rétesliszt, 2 dl tej
1 dl szódavíz vagy
szénsavas ásványvíz
2 tojás, só
a sütéshez:
olaj
a töltelékhez:
25 dkg mélyh?tött paraj
25 dkg túró
10 dkg reszelt parmezán
só, ?rölt bors, 1 tojás
10 vékony szelet húsos
szalonna (ún. sliced bacon)
a tetejére:
1 dl húsleves
2 ev?kanál reszelt
parmezán
5 dkg Rama
margarin
A palacsintatésztához valókat összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk, majd az olajon 8-10 vékony palacsintát sütünk bel?le. A töltelékhez a felengedett parajpürét a túróval, a
reszelt parmezánnal, a tojás-sal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a palacsintákat egyenként megkenjük vele. Mindegyiket felhengergetjük, és keresztben kettévágjuk. Az így kapott tekercsek felét szalonnaszeletekbe burkoljuk, és a "meztelen" palacsintahengerekkel felváltva kiolajozott t?zálló tálba sorakoztatjuk.
A húslevest aláöntjük, a re-szelt parmezánnal megszór-juk, a margarint rámorzsoljuk, és süt?ben közepes lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) kb. 30 percig sütjük.
Elkészítési id?: 45 perc + palacsintasütés.
Egy adag: 823 kcal / 3441 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Egri chardonnay barrique `99).
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|