Torta pityókás gyümölcsökkel
Hozzávalók
(6 személyre)
70-80 dkg eper és szeder vegyesen
10 dkg cukor
3 ev?kanál sárgabaracklekvár
1 dl cseresznyepálinka
a tortához:
3 tojás, 10 dkg cukor
18 dkg vaj, 30 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
1 csomag (7 g) poréleszt?
a forma kikenéséhez:
2-3 dkg vaj
A gyümölcsöket megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a cukorral, a lekvárral és a pálinkával óvatosan összekeverjük. Letakarva a h?t?be tesz-szük, hogy az ízek összeérjenek.
A tortához a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott ? de nem forró ? vajat belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat és az éleszt?port is. A masszát egy kivajazott, közepes, kb. 18 centi átmér?j? tortaformába simítjuk
és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C) kb. 45 percig sütjük; ha túlzottan pirulna, alufóliával lefedjük. A formában hagyjuk kih?lni, majd tálra tesszük és a ?pityókás? gyümölcsöket a közepére halmozva tálaljuk.
Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 724 kcal / 3027 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Egri Tramini barrique `97).
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|