Sarkadi pecsenye
Hozzávalók
60 dkg sertéskaraj
1 csapott
ev?kanál só
5 dkg vaj vagy
Rama margarin
25 dkg csiperkegomba
1 púpozott ev?kanál
finomliszt, 3 dl tej
10 dkg lángolt kolbász
2 ecetes uborka
10 dkg reszelt sajt
A karajt 4 egyforma szeletre vágjuk, majd kiverjük, széleit bevagdossuk, a só kétharmadával behintjük. Az olvasztott vajon, nagy lángon oldalanként 3-3 perc alatt el?sütjük, lecsöpögtetve tepsibe fektetjük. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk,
a hús sütése után visszamaradó vajban 5 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, fél percig tovább sütjük, majd a tejjel fölöntjük.
2-3 percig forraljuk, ezalatt jól bes?r?södik, majd a t?zr?l lehúzzuk. Kissé h?lni hagyjuk, azután a felkarikázott kolbászt, a csíkokra metélt uborkát és a reszelt sajt kétharmadát is hozzáadjuk. Ezt a s?r?masszát az el?sütött húsokra halmozzuk, a maradék sajttal megszórjuk, végül forró süt?ben kb. 10 perc alatt átsütjük. Sonkarizottóval tálaljuk.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 678 kcal / 2834 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Szekszárdi bikavér `99).
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|