Kanizsai kotlett
Hozzávalók
4 csapott kiskanál Kotányi grill f?szerkeverék
1 ev?kanál mustár
4 ev?kanál olaj
4 szelet, egyenként kb. 16 dkg-os csontos sertéskaraj
a mártáshoz:
1 kisebb vöröshagyma
4 ev?kanál olaj
1 mokkáskanál pirospaprika
1 dl vörösbor
1 mokkáskanál ételízesít? por
1 kiskanál ketchup vagy
paradicsompüré
2 zöldpaprika (lehet piros vagy narancsszín? is)
1 dl tejszín
1 csapott kiskanál liszt
A f?szerkeveréket a mustárral együtt az olajba keverjük. Alaposan a húsba dörzsöljük, majd alufóliába csomagolva, h?t?szekrényben minimum 1 órán át, de legjobb, ha egy egész éjszaka így pácoljuk. Ugyanúgy sütjük meg, mint a hagymás változatot. A mártáshoz a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon üvegesre sütjük. A pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, a borral és ugyanannyi vízzel fölöntjük. Az ételízesít?vel és a ketchuppal ízesítjük, a kicsumázott, csíkokra vágott paprikát beleszórjuk. 10 percnyi f?zés után a tejszínnel simára kevert liszttel s?rítjük. Tálaláskor a húst a mártással leöntjük. Köretnek sült cukkini és burgonyapüré illik hozzá, amit sült hagymával is megszórhatunk. Püré helyett héjában sült burgonyával is kínálhatjuk.
Elkészítési id?: 1 óra+a hús élelése.
Egy adag: 553 kcal / 2312 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor ( Egri cabernet Franc `97).
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|