Kókuszcsiga
Hozzávalók
(80 darabhoz)
a tésztához:
1 dl tej, 1 csomag (20 g) szalalkáli
(élelmiszerboltokban kapható)
50 dkg finomliszt
25 dkg Rama margarin
3 tojássárgája
12 dkg porcukor
a töltelékhez:
3 tojásfehérje, 25 dkg porcukor
30 dkg kókuszreszelék
a tészta nyújtásához:
liszt
a tepsi kikenéséhez:
vaj, liszt
A tejet meglangyosítjuk, és elkeverjük benne a szalalkálit. A lisztet a puha (szobah?mérséklet?) margarinnal, a tojások sárgájával és a porcukorral mély tálban elmorzsoljuk, majd a tejes szalalkálival összegyúrjuk. Kicsit ragacsos, de az edény falától elváló masszát kapunk.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként a porcukrot és a kókuszreszeléket is hozzákeverjük. A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk, és meglisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk, hogy 3 milliméter vastag, kb. 40x20 centis téglalapokat kapjunk. Ezután nedves késsel megkenjük a kókuszos töltelékkel, és föltekerjük. A tekercseket éles késsel kisujjnyi vastagra felszeleteljük, és az így kapott kis csigákat kivajazott, kilisztezett tepsire fektetjük. A süt?t a közepesnél kisebb h?fokra melegítjük (kb. 165 °C-ra; légkeveréses süt?ben 150 °C). A sütemény kb. 20 perc alatt sül meg szép rózsaszín?re, de vigyázzunk, nehogy megégjen!
Elkészítési id?: 1 óra 20 perc.
Egy adag: 79 kcal / 331 kJ.
Italajánlat: félédes pezsg?.
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|