|
Receptek » Omlett, avagy tojáslepény-alaprecept | | |
|
2024.Máj.16. |
|
Omlett, avagy tojáslepény-alaprecept
Hozzávalók
6 tojás 2 kiskanál tej 5 dkg vaj, só
A tojásokat tálba felütjük, hozzáadjuk a tejet és egy csipet sót, majd alaposan kikeverjük úgy, hogy a tojássárgája és fehérje tökéletesen sima elegyet alkosson. Ez könnyebb és biztonságosabb, ha a tojást a felhasználás el?tt legalább egy órával kivesszük a h?t?szekrényb?l, így mire szükségünk lesz rá, szobah?mérséklet?. A vaj negyedét nem túl nagy serpeny?ben éppen csak megolvasztjuk, a tojás negyedrészét ráöntjük, és közben fakanállal folyamatosan keverjük, hogy a vajat "felvegye". Amint kocsonyásodni kezd, abbahagyjuk a keverést, és megvárjuk, amíg összeáll. Ekkor a fakanál és esetleg egy falapát segítségével egy mozdulattal, gyorsan és ügyesen megfordítjuk, és ha már a másik fele is szilárd, óvatosan tányérra csúsztatjuk. Ugyanígy sütjük meg a másik három omlettet is.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 183 kcal / 765 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|