|
|
Hagymaleves kétféle sajttal
Hozzávalók
2 nagy fej vöröshagyma 2 ev?kanál olaj 3 dkg vaj 1 csapott ev?kanál finomliszt 2 dl fehérbor 1 l sz?rt húsleves (leveskockából is lehet) 4 kisebb szelet kenyér 10 dkg reszelt trappista sajt só, ?rölt bors 4 ev?kanál reszelt parmezán
A hagymát megtisztítjuk, kb. félcentis kockákra vágjuk, majd az olaj és az olvasztott vaj keverékében közepes lángon kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Ekkor a liszttel meghintjük. 1 percig együtt sütjük, azután a borral és a levessel fölöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, és néha megkeverjük, mert könnyen leég. Kis lángon 20 percig f?zzük. Közben a kenyeret egycentis kockákra vágjuk, süt?ben megpirítjuk, mélytányérokba elosztjuk, és a trappista sajttal összekeverjük. A forró levest megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk. A tányérokba merjük és a tetejére reszelt parmezánt szórunk.
Egy adag: 335 kcal / 1401 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|