|
|
Szalonnás masnik
Hozzávalók
(30 db.)
1 csomag mélyh?tött, leveles vajas tészta (40 dkg) 15 szelet húsos szalonna (sliced bacon), 1 tojás 10 dkg reszelt sajt, só a tészta nyújtásához: liszt
A felengedett leveles tésztát félbevágjuk, majd belisztezett deszkán mindkét darabot 3 milliméter vastagra nyújtjuk. Az egyik lapra ráfektetjük a szalonnaszeleteket, a másik tésztalappal beborítjuk. Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd éles késsel kétujjnyi széles, kb. 10 centi hosszú darabokra vágjuk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk, és süt?-
papírral bélelt süt?lemezre sorakoztatjuk. Felvert, enyhén sózott tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük, és forró süt?ben (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C)
8-10 perc alatt aranysárgá-
ra sütjük. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.
Elkészítési id?: 30 perc.
Egy adag: 481 kcal / 115 kJ.
Italajánlat: száraz rosé (Soproni rosé `2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|