Hagymás háromszögek
Hozzávalók
1 paradicsom
1 közepes vöröshagyma
8 szelet szögletes
szendvicskenyér
(pesti kenyér)
5 dkg reszelt ementáli sajt
3 dkg reszelt parmezán
só, ?rölt fehér bors
3 ev?kanál majonéz
A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd héját lehúzzuk, magjait kikaparjuk, húsát nagyon apró kockákra, a megtisztított hagymát nagyon vékonyra szeleteljük, majd a szeleteket félbevágjuk. A kenyérszeleteket lehéjazzuk, átlósan kettévágjuk, úgy, hogy 16 háromszöget kapjunk. A hagymát, a paradicsomot meg a kétféle reszelt sajtot alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
A kenyérháromszögeket a majonézzel vékonyan megkenjük, egy-egy kanálnyi hagymás-sajtos keveréket halmozunk rá, majd kell? távolságra egymástól - nehogy összeragadjanak - süt?lapra ültetjük, és 200 °C-ra el?melegített süt?ben, kb. 10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, nehogy a sajt megégjen, mert keser? lesz! Frissen kínáljuk.
Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 230 kcal / 962 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor (Mátraaljai Irsai Olivér `2001).
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|