|
|
G?zölg? malacsült
Hozzávalók
egy kb. 1,25 kg-os kicsontozott, b?rös malaccomb kb. 1 csapott ev?kanál só 1-1 mokkáskanál ?rölt bors és ?rölt kömény 1 kiskanál majoránna 2 gerezd fokhagyma 5-6 ev?kanál olaj 3-4 dl húsleves (leveskockából is jó) 1 kiskanál paradicsompüré 1 mokkáskanál finomliszt
A combot megmossuk, leszárogatjuk, majd b?rét egycentis távolságban hosszában is, keresztben is bevagdossuk.
Egy peremes tepsibe jó kétujjnyi magasan vizet töltünk, nagy lángon fölforraljuk. A húst b?rös oldalával lefelé belefektetjük, 2-3 percig pároljuk. Közben többször megmozgatjuk, hogy a lé a b?rt mindenütt érje, de a húsra ne jusson. Lecsöpögtetve kih?tjük.
A sót a f?szerekkel meg a zúzott fokhagymával összekeverjük, alaposan a húsba dörzsöljük, de vigyázzunk, a b?rére ne kerüljön bel?le. Az olajat az id?közben szárazra törölgetett tepsiben megforrósítjuk, a húst körös-körül el?sütjük benne. A levest a paradicsompürével és a liszttel simára keverjük, a comb alá öntjük. El?melegített süt?ben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses süt?ben 175 °C) kb. 1,5 órán át sütjük, közben levével gyakorta meglocsoljuk. Fölszeletelve, levével együtt tálaljuk. Hagymás tört burgonya illik hozzá köretnek.
Italajánlat: száraz fehérbor (Egri zeng? `99).
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|