Gesztenyével töltött pulykarolád
Hozzávalók
60 dkg pulykamellfilé
só, ?rölt bors
25 dkg f?tt, áttört
gesztenye (tisztán mérve)
1 csokor petrezselyem
2 tojás
0,5 dl tej
6-8 dkg zsemlemorzsa
a bundázáshoz:
liszt
2 tojás
15 dkg kukoricapehely
(cornflakes)
a sütéshez:
olaj
a kompóthoz:
20 dkg vegyes aszalt
gyümölcs
2 dl vörösbor
A pulykamellfilét 4 szép szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A krumplinyomón áttört gesztenyét villával összetörjük, sóval, ?rölt borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy köny-nyen kenhet? krémmé váljon.
A hússzeleteket a gesztenyés töltelékkel egyenként megkenjük, fölgöngyöljük, hústuvel megtuzzük. Lisztbe, felvert tojásba, majd apróra tört kukoricapehelybe bundázzuk, és b?, forró olajban aranysárgára sütjük. A vörösbort vízzel a kétszeresére hígítjuk, és az aszalt gyümölcsökre öntjük. Legalább fél órán át (de akár egy egész éjszaka) áztatjuk, és felforrósítva a felszeletelt pecsenye köré öntjük. Még ünnepibbé tehetjük, ha burgonyából vágott csillagokat sütünk hozzá köretnek.
Elkészítési id?: 40 perc + áztatás.
Egy adag: 754 kcal / 3152 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Villányi pinot noir `99).
Forrás:
www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|