|
Receptek » Marhapecsenye sonkás mártással | | |
|
2024.Máj.15. |
|
Marhapecsenye sonkás mártással
Hozzávalók
4, egyenként kb. 20 dkg-os kicsontozott marha- rostélyos (legjobb a magashátszín), só 1 mokkáskanál ?rölt fekete bors 5 dkg vaj a mártáshoz: 5 dkg vaj 2 ev?kanál finomliszt 4 dl tej 1 dl tejszín 2 tojássárgája 5 dkg reszelt parmezán 20 dkg gépsonka (f?tt, füstölt tarja is lehet) só, ?rölt bors reszelt szerecsendió
1.
A húst megmossuk, leszárogatjuk, kissé kiverjük, inas részeit és széleit bevagdossuk. A sót és a borsot az olvasztott vajba keverjük, majd a rostélyosokat megkenegetjük vele.
El?melegített elektromos rostélyra fektetjük, és oldalanként 6-7 percig sütjük. Az imént említett konyhai alkalmatosság híján ugyanennyi id? alatt serpeny?ben közepes lángon is megsüthetjük.
Amíg a pecsenye készül, megf?zzük a mártást. Ehhez a vajat fölolvasztjuk, majd a lisztet kevergetve megfuttatjuk benne. Miel?tt megpirulhatna, a tejjel fölöntjük, kevergetve s?r?re f?zzük, a tejszínnel és a tojássárgájával dúsítjuk.
A t?zr?l levéve el?ször a sajtot, majd a vékony csíkokra metélt sonkát adjuk hozzá. Megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés reszelt szerecsendióval f?szerezzük. Tálaláskor a húst körülöntjük vele. Köret nem igazán kell hozzá, de ha mégis, akkor az párolt rizs legyen.
Elkészítési id?: 35 perc.
Egy adag: 3691 kcal / 883 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor (Hajósi cabernet sauvignon `99).
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|