|
Receptek » Gesztenyekrémleves rumos mazsolával | | |
|
2024.Máj.16. |
|
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
Hozzávalók
(6 személyre)
8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 ev?kanál cukor 25 dkg édes gesztenye- massza 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl rum 10 dkg mazsola
A tejb?l egy mer?kanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig f?zzük. A t?zr?l lehúzva vaníliás cukorral ízesítjük, majd merül?mixerrel habosítjuk. Rumba áztatott mazsolával (legjobb, ha egy napig el?tte érlel?dik) megszórva, juharsziruppal vagy karamellal "pettyegtetve", melegen vagy jégbe h?tve kínáljuk.
Elkészítési id?: 15 perc.
Egy adag: 483 kcal / 2019 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji hárslevel? `2000).
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|