|
|
Mákos áfonyás korongok
Hozzávalók
(kb. 75 darab)
10 dkg finomra darált mák 1 citrom reszelt héja 12 dkg vaj vagy Rama margarin 12 dkg zsír 20 dkg porcukor 1 vaníliarúd 40 dkg finomliszt 1 kiskanál süt?por a nyújtáshoz: liszt a töltelékhez: 60 dkg vörösáfonya- lekvár 3 kiskanál étkezési keményít?
A mákot a citromhéjjal összeforgatjuk. A vajat és a zsírt el?ször magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A kettéhasított vaní-liarúd kikapart húsát hoz-záadjuk. A lisztet a süt?porral és a mákkal elkeverjük, majd a cukros vajjal összegyúrjuk. Fóliába vagy folpackba csomagolva kb. 2 órára beh?tjük. Ezután enyhén belisztezett gyúrólapon 3-4 milliméter vékonyságúra lapítjuk, majd egy 3 centi átmér?j? pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A lees? részeket újra összegyúrjuk és ki-nyújtjuk. Süt?papírral bélelt tepsire rakjuk, és a köze-
pesnél kisebb lánggal (kb. 160 °C) kb. 12 percig sütjük. A töltelékhez a lekvárt felforraljuk, majd a kevés vízben simára kevert keményít?t hozzáadjuk. 1-2 percig forraljuk, majd h?lni hagyjuk. Ha a tészta is, a töltelék is kih?lt, 2-2 tésztakorongot a lekvárral "összeragasztunk", a maradékkal pedig a tetejét bepöttyözzük. Ha kih?lt, süt?papírral bélelt, jól záródó fémdobozokban tárolhatjuk 2-3 hétig.
Elkészítési id?: 2 óra + pihentetés.
Egy adag: 83 kcal / 349 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|