|
|
Almás-párolt lilakáposzta
Hozzávalók
1 kg lilakáposzta 3 dundi újhagyma vagy 1 közepes vöröshagyma 8 dkg vaj vagy Rama margarin só, 1 kiskanál cukor 1 mokkáskanál ?rölt fekete bors 1 ev?kanál vörösborecet 1 nagy alma (25 dkg)
A káposztát megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát, miután héját lehúztuk, felaprítjuk és 5 dkg vajon vagy margarinon megfuttatjuk. A káposztát beleforgatjuk, megsózzuk, a cukorral, a borssal és az ecettel ízesítjük. 1 deci vizet öntünk alá, lefedjük és kis lángon kb. 20 percig pároljuk.
Az almát meghámozzuk, elfelezzük, magházát kimetsszük, húsát kis kockákra vágjuk. A káposztába keverjük, és még 10 percig együtt pároljuk. Ezután a fed?t levesszük, a maradék vajat vagy margarint rádobjuk, és addig hagyjuk a t?zön, amíg leve elpárolog. Közben többször megkeverjük.
Elkészítési id?: 45 perc.
Egy adag: 951 kcal / 227 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|