Káposztás knédli
Hozzávalók
a tésztához:
50 dkg finomliszt
2 tojás
1 mokkáskanál só
8 dkg puffasztott rizs
25 dkg savanyú káposzta
6 dkg vaj
a mártáshoz:
25 dkg húsos, füstölt
szalonna
2 ev?kanál finomliszt
4 dl tej
1 kiskanál ?rölt köménymag
?rölt fekete bors, só
1 dl tejföl
1 csokor petrezselyem
A knédlihez a lisztet a tojással, a sóval és annyi - kb. 3 deci - vízzel dolgozzuk össze, hogy lágy galuskatésztát kapjunk. A puffasztott rizst és a kissé összevágott káposztát hozzáadjuk, majd alaposan elkeverjük.
A masszát vastag csíkban egy tiszta vízbe mártott, vajjal vékonyan megkent konyharuhára halmozzuk. A kend?t ráhajtjuk, összegöngyöljük, és vékony spárgával átkötjük. Forrásban lév? sós vízbe téve, kis lángon gyöngyöz? forralással 35-40 perc alatt megf?zzük. Ezalatt a szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük.
A liszttel meghintjük, elkeverjük, majd a tejjel fel-
öntve felforraljuk. Köménnyel, ?rölt borssal f?szerezzük, ha kell, megsózzuk. A t?zr?l levéve a tejfölt és a finomra vágott
petrezselymet is hozzáadjuk.
A megf?tt knédlit a vízb?l kiemeljük, jól lecsöpögtetjük, és a konyharuhából kibontjuk. Fölszeleteljük, majd a szalonnás mártással körülöntve tálaljuk.
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 5368 kcal / 1284 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Somlói juhfark.
Jótanács: - A káposztás knédli önmagában, önálló ételként is megállja a helyét, köretnek is nagyszer?, például mártásos vadhúsokhoz is jól illik..
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|