|
|
Füstölt halpástétom
Hozzávalók
15 dkg füstölthal-filé (hering, makréla, pisztráng stb.) kb. 2,5 dl tej az áztatáshoz 1 apró gerezd fokhagyma 1 vastagabb szál újhagyma 15 dkg juhtúró késhegynyi ?rölt fekete bors
A hal b?rét lehúzzuk, ha volna benne szálka, azt is kiemeljük, majd a filéket tálba rakjuk. A tejjel leöntjük és
2 órán át áztatjuk. Közben, ha tehetjük, megforgatjuk. Ezután kiemeljük, leszárogatjuk. A fokhagymát és az újhagymát finomra vágjuk. A juhtúrót a füstölt hallal szitán áttörjük, majd jól kikeverjük. A kétféle hagymával, borssal ízesítjük. Puha barna kenyérre vagy pirítósra kenve kínáljuk.
Elkészítési id?: 25 perc + áztatás.
Egy adag: 740 kcal / 177 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Tokaji furmint 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|