|
|
Fogascarpaccio bátraknak
Hozzávalók
3-4 fej különböz? leveles saláta 1 kiskanál mustár 1 mokkáskanál só fél mokkáskanál frissen ?rölt fekete bors 2 ev?kanál szójamártás 5 ev?kanál olívaolaj 40 dkg nagyon friss fogasfilé 1 púpozott ev?kanál zab- vagy szójapehely
A salátákat levelekre szedve megmossuk, leszárogatjuk. Felét másnapra eltesszük, a többit négy tányéron csinosan elrendezzük. A mustárt a sóval, a borssal és a szójamártással jól kikeverjük, cseppenként az olajat is hozzáadjuk. A fogasfilét megmossuk, leszárogatjuk, majd b?rös oldalával lefelé vágódeszkára fektetjük. Vékony pengéj?, éles késsel lapjában kisebb, a füstölt lazachoz hasonló, vékony szeletekre vágjuk úgy, hogy a végére csak a b?re maradjon a deszkán.
A halat a salátalevelekre fektetjük, végül a mustáros öntettel az egészet meglocsoljuk. Tetejét a pehellyel meghintjük. Azonnal tálaljuk.
Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 1096 kcal / 262 kJ.
Italajánlat: Balatonfüredi Olaszrizling 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|