|
|
Olajbogyó saláta
Hozzávalók
(4 személyre)
2-3 közepes, roppanósra f?zött sárgarépa 2 f?tt tojás 1 közepes kígyó uborka 20 dkg fagyasztott vagy konzerv kukorica 12-12 dkg magozott és zöld olajbogyó 1 nagy csokor petrezselyem 5 ev?kanál olivaolaj 2-3 ev?kanál citromlé só
A sárgarépát keresztbe vágjuk, majd fölszeleteljük. A f?tt tojásokat csíkokra vágjuk. Legegyszer?bb, ha tojásszeletel?vel el?ször karikára vágjuk, majd elfordítva újra szeleteljük, így lesznek csinos kis csíkok bel?le. A jól megmosott kígyóuborkát 3-4 milliméter vastagon meghámozzuk, a salátába a színe miatt csak ez a héjas része kell, amit fölszeletelünk, a közepét más étel készítéséhez eltesszük.
A kukoricát szobah?mérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. A két féle olajbogyót karikára vágjuk, az el?készített hozzávalókkal tálba szórjuk, a finomra vágott petrezselyemmel, az olajjal, és a citromlével összekeverjük, egy kicsit megsózzuk.
Elkészítési id?: 20 perc + el?készítés.
Egy adag: 375 kcal / kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|