|
|
Kuglóf Bacchus kedvére
Hozzávalók
(6 személyre)
10 ev?kanál vörösbor 1 kiskanál reszelt citromhéj 2 kiskanál forraltbor-f?szerkeverék 20 dkg cukor 25 dkg vaj 2 tojás fél csomag süt?por 22 dkg liszt a forma kikenéséhez: vaj liszt a tetejére: porcukor
A vörösbort a reszelt citromhéjjal, a forraltbor-f?szerrel és 2 ev?kanál cukorral felmelegítjük. A maradék cukrot a vajjal és a tojások sárgájával habosra keverjük. A f?szeres bort ráöntjük, a süt?porral elkevert lisztet, és végül a tojások fehérjéb?l vert kemény habot is beleforgatjuk. A masszát kivajazott, liszttel meghintett kuglófformába töltjük és el?melegített süt?ben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sü-t?ben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 644 kcal / 2692 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|