|
|
Villám szilvás
Hozzávalók
(2 személyre)
4 tojás, 20 dkg rétesliszt 10 dkg porcukor 1 zacskó vaníliás cukor csipetnyi só, 2 dl tej 8-10 szem pirosas szilva vagy ringló diónyi Rama margarin 5 dkg pirított mandula
A tojások sárgáját a liszttel és a kétféle cukorral elkeverjük, csipetnyit megsózzuk, majd apránként a tejet is beledolgozzuk. A szilvát megmossuk, négyfelé hasítjuk és kimagozzuk. A gyümölcsda-
rabokat a tésztába dobjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a szilvás masszába forgatjuk.
A margarint egy nagy serpeny?ben megolvasztjuk, a tésztát belekanalazzuk. Nagy lángon 4 percig sütjük, majd megfordítjuk és a pirított mandulával megszórjuk. A másik oldalát is megpirítjuk. Tálra csúsztatva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 1025 kcal / 4284 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor Ruby port.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|