|
|
Taco csíp?s
Hozzávalók
a tacóhoz: 30-30 dkg finomliszt és kukoricaliszt 1-1 kiskanál só és origanó víz a sütéshez: b?ven olaj a mártogatóshoz: 1 dl ketchup 1 kiskanál csíp?s paprikakrém 1 gerezd zúzott fokhagyma 1 ev?kanál méz 2-3 ág friss, fölaprított rozmaring
A tacóhoz a kétféle lisztet egy mély tálba szitáljuk. A sót és a morzsolt origanót hozzáadjuk, majd annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy a tészta rugalmas legyen. Ezután diónyi golyócskákat formálunk bel?le, amiket egyenként késfok vastagságúra nyújtunk. Éles késsel nagyobb darabokra szabdaljuk, azután b?, forró olajban kis adagokban, 1-2 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. A mártáshoz valókat összekeverjük, ezt kínáljuk a ropogtatnivaló mexikói különlegesség mellé.
Elkészítési id?: 1 óra 15 perc.
Egy adag: 765 kcal / 3198 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Egri sauvignon.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|