|
|
Variációk sült burgonyára
Hozzávalók
a parasztos változathoz: személyenként 3-4 közepes burgonya 16 szelet húsos, füstölt szalonna a fóliás-hagymáshoz: 8 közepes burgonya 12 dkg vaj, 1 vöröshagyma só, ?rölt fehér bors 1 ev?kanál olaj
A parasztos változathoz a meghámozott burgonyákat rozsdamentes köt?t?vel körös-körül megszurkáljuk. Egyenként szalonnaszeletekbe tekerjük, alufóliába csomagoljuk, és az el?bbiek szerint megsütjük.
A fóliás-hagymás változathoz a burgonyát meghámozzuk, majd karalábévájóval mindegyikbe lyukakat fúrunk. A hagymát megreszeljük, a vajjal, a borssal és a sóval összekeverjük. Az üregekbe egy-egy mokkáskanálnyi hagymás vajat kenünk, és a burgonyákat egyenként beolajozott alufóliába csomagoljuk. Parázsba dobva 1 óra alatt sül meg.
Elkészítési id?: 1óra 15 perc.
Egy adag: 805 kcal / 3365 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Etyeki chardonnay 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|