|
Receptek » Diós sajtos paradicsompaprika | | |
|
2024.Máj.15. |
|
Diós sajtos paradicsompaprika
Hozzávalók
4 nagy paradicsompaprika 5 dkg vaj 1 gerezd fokhagyma 2 zsemle 5 dkg dió 1 csokor friss bazsalikom 5 dkg reszelt parmezán 15 dkg kecskesajt 3-4 paradicsom 2 ev?kanál olívaolaj
A csumát a paprikákból úgy távolítjuk el, hogy 1 centi szélesen körülvágjuk és a száránál fogva kiemeljük. A paprikákat ezután kimagozzuk és üregüket a következ? töltelékkel megtöltjük. A fokhagymát a vajon egy serpeny?ben megfuttatjuk, majd kidobjuk. A kis kockákra vágott zsemlét a fokhagymás vajon megpirítjuk. Közben a durvára vágott diót beleszórjuk. Végül a felaprított bazsalikommal, a reszelt parmezánnal, az apróra darabolt kecskesajttal és paradicsommal összekeverjük. A tölteléket nem szabad összenyomkodni, akkor jó, ha laza marad, és a sajt kellemesen megolvad benne. A megtöltött paradicsompaprikákat enyhén megolajozott tepsibe vagy t?zálló tálba egymás mellé rakjuk, az olívaolajjal tetejüket is meglocsoljuk, és el?melegített süt?ben (190 °C-on; légkeveréses süt?ben 170 °C) 45-50 percig sütjük. Ezalatt nemcsak megpuhul, de a teteje szépen meg is pirul. Hogy meg ne égjen, a sütés vége felé tanácsos alufóliával leteríteni.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 617 kcal / 2579 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Tokaji furmint 2000.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|