Rizses töltött paprika
Hozzávalók
2-2 piros és sárga húsú
kaliforniai paprika
só
2 csomag Riceland
Gyors rizs
1 csokor petrezselyem
4-5 ev?kanál olívaolaj
3 gerezd zúzott
fokhagyma
fél mokkáskanál ?rölt
fekete bors
10 dkg reszelt sajt
2 ev?kanál tejföl
A paprikákat megmossuk, majd enyhén sós, forrásban lév? vízben 4 perc alatt el?f?zzük. Sz?r?kanállal kiemelve lecsöpögtetjük, majd keresztben félbevágjuk. Magházukat kikaparjuk. A gyors rizst az el?írás szerint enyhén sós vízben megf?zzük, lesz?rjük, majd kibontjuk és egy tálba öntjük. A fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük, kissé megsózzuk, az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a borssal, a sajt kétharmadával és a tejföllel összekeverjük. Ezután a fél paprikákba töltjük, melyeket tepsibe rakunk, és ujjnyi vizet öntünk alájuk. A maradék reszelt sajtot a tetejükre szórjuk, alufóliával letakarjuk, végül el?melegített süt?ben, jó közepes lánggal kb. 15 percig sütjük.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 231 kcal / 966 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor M?csényi chardonnay barrique `98.
Jótanács: ? A rizst kis kockákra vágott színes paprikával, pirított gombával vagy apróra vágott sonkával is gazdagíthatjuk.
? A fél paprikák hegyes felét akkor tudjuk szépen megtölteni, és a tepsiben is úgy állnak biztonsággal, ha a csúcsukat levágjuk..
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|