|
|
Ananászos epersaláta
Hozzávalók
1 szép, érett ananász 50 dkg friss eper 2 dl tejszín 2 ev?kanál porcukor 1 csomag vaníliás cukor
Az ananászt megmossuk, leszárogatjuk, majd a bóbitájánál kezdve félbevágjuk. Belsejét kiskéssel körbevágjuk, majd kanállal ügyesen kivesszük. Középen látható a torzsája, amit ék alakban kiemelünk. Ez általában fás. Ilyenkor félretesszük, különben elropogtathatjuk, de a salátába nem kerülhet. Az ananász húsát 1,5 centis kockákra aprítjuk. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, kicsumázzuk, majd a szemeket csinos kis cikkekre vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot és a vaníliás cukrot is beleszórjuk. A gyümölcsöket ebbe a habba forgatjuk, és az ananászhéjakba töltve, jól beh?tve tálaljuk.
Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 286 kcal / 1196 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor Tokaji aszú 4 puttonyos `95.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|