|
Receptek » Borókás vaddisznókaraj, narancsos cseresznyemártás | | |
|
2024.Máj.17. |
|
Borókás vaddisznókaraj, narancsos cseresznyemártás
Hozzávalók
(2 személyre)
40 dkg vaddisznókaraj (egyben) só, ?rölt bors 5-6 szem borókabogyó 2 ev?kanál olaj 1 dl száraz vörösbor a mártáshoz: 1 ev?kanál cukor 1,5 dl húsleves 1 maréknyi cseresznye só, ?rölt bors 1 narancs 1 ev?kanál konyak
A húst megtisztítjuk, sóval, ?rölt borssal és a durvára tört borókabogyóval bedörzsöljük, majd a forró olajon körös-körül megpirítjuk. A vörösbort aláöntjük, lefedjük és el?melegített süt?ben nagy lánggal (240 °C, légkeveréses süt?ben 220 °C) 35-40 perc alatt megsütjük, közben levével néhányszor meglocsoljuk. A mártáshoz a cukrot szárazon világosra pirítjuk. Húslevessel felöntjük, a kimagozott cseresznyét beleszórjuk és 4-5 percig forraljuk. A t?zr?l levéve sóval, ?rölt borssal ízesítjük, a narancs levét és lereszelt sárga héját hozzáadjuk, a konyakkal ízesítjük. A puha húst felszeleteljük és a mártással leöntjük. Szív alakú burgonyafánkot adunk hozzá köretnek.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 530 kcal / 2216 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Egri Pinot Noir `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|