|
|
Eper tiramisu módra
Hozzávalók
a tiramisukrémhez: 2 tojás 1 csomag vaníliás cukor 2 ev?kanál kristálycukor 25 dkg natúr krémsajt (Azzuro krémsajt) fél kupica konyak a tálaláshoz: 12 babapiskóta 25 dkg friss eper fél csokor friss citromf?
A tiramisukrémhez a tojások sárgáját a kétféle cukorral fehéredésig keverjük.
A krémsajtot hozzáadjuk, simára dolgozzuk, ízét a konyakkal megbolondítjuk.
Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdulatokkal beleforgatjuk, és letakarva 15-20 percre mélyh?t?be tesszük, hogy kissé megdermedjen.
Az eper szárát lecsipkedjük, majd a gyümölcsöt megmossuk, a nagyobb szemeket négy-
be-, a kisebbeket félbevágjuk. Tá-laláskor minden tányérra 3 ev?-kanálnyi tiramisukrémet halmozunk. Tányéronként 3-3 babapiskótát kettétörve a krémbe nyomunk, végül az eperrel b?ven megszórjuk. A citromf? egyik felét vékony csíkokra metéljük, desszertünkre szórjuk, a maradékkal pedig szépen kidíszítjük.
Elkészítési id?: 20 perc + h?tés.
Egy adag: 393 kcal / 1643 kJ.
Italajánlat: édes vörösbor Portói Tawny.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|