|
Receptek » Mentás morzsában sült bárányborda | | |
|
2024.Máj.15. |
|
Mentás morzsában sült bárányborda
Hozzávalók
80-90 dkg báránykaraj egyben 5-5 dkg vaj és zsemlemorzsa 3-4 ev?kanál friss mentalevél 1 kiskanál só 1 mokkáskanál ?rölt fekete bors 2 ev?kanál csíp?s mustár
A báránykaraj tetejér?l a faggyús részt levágjuk, de vékony zsírréteget rajtahagyunk, csak 2-3 helyen behasítjuk. A bordacsontokról a húst kiskéssel lekapargatjuk, hogy tálaláskor szépen mutassanak. A vajat habosra keverjük, majd a morzsát és a finomra vágott mentalevelet hozzáadjuk. A fele sóval és borssal ízesítjük, a többit a húsba dörzsöljük. Ezután a karajt a mustárral is körbekenjük, majd a mentás morzsával ?betapasztjuk?. Tepsibe fektetjük úgy, hogy a f?szeres morzsa felfelé kerüljön. El?melegített süt?ben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses süt?ben 200 °C) 30 percig sütjük. Így lesz félangolos, vagyis szép rózsaszín? ? de nem véres! ? a kö-
zepe. Aki jól átsütve kedveli, kb. 10 perccel tovább hagyja a süt?ben. Ha kész, kivesszük és alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük, így a pecsenye mesésen ?szaftos? lesz. Fölszeletelve, vajon párolt zöldségekkel kínáljuk.
Elkészítési id?: 50 perc.
Egy adag: 395 kcal / 1651 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Soproni Kékfrankos `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|