|
|
Egészben sült báránygerinc
Hozzávalók
kb. 1,5 kg konyhakész báránygerinc, só 6-7 ev?kanál olaj
A gerincet az esetleg rajta maradt inaktól, b?nyegt?l megtisztítjuk, de egy vékony zsírréteget rajta hagyunk. Megsózzuk; más f?szert nemigen használunk hozzá, hogy a hús különleges íze jobban érvényesüljön. Forró süt?ben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) 10 percig sütjük. Ekkor megfordítjuk, a tüzet közepesre mérsékeljük (180 °C; légkeveréses süt?ben 165 °C), és nagyságától függ?en további 20-30 percig sütjük. A csontról lefejtve, fölszeletelve tálaljuk. Akkor jó, ha a közepe rózsaszín?, de nem véres.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 495 kcal / 2070 kJ.
Italajánlat: száraz vörösbor Egri pinot noir `99.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|