|
|
Balti tojássaláta
Hozzávalók
6 f?tt tojás 10 dkg füstölt lazac 10 dkg f?tt, tisztított, apró húsú rák (fagyasz- tott vagy konzerv is lehet) 20 dkg f?tt zöldborsó 2 dl natúr joghurt 4 ev?kanál kész majonéz 2 dundi újhagyma egy csipetnyi cukor negyed citrom leve só, ?rölt fekete bors fél fej vöröshagyma
A f?tt tojást meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és a kisujjnyi széles csíkokra metélt lazaccal csinosan tálra rakjuk. A jól lecsöpögtetett rákot és zöldborsót körészórjuk. A joghurtot a majonézzel simára keverjük, a föl-aprított újhagymával, a cukorral és a citromlével ízesítjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Végül a tálon lév?kre locsoljuk. A hagymát megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk, szétszedegetjük és a salátát ezzel díszítjük.
Elkészítési id?: 20 perc.
Egy adag: 392 kcal / 1639 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor Egri Zeng?`98.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|