|
|
Parajtorta
Hozzávalók
(8 szelethez)
a tésztához: 1 közepes (12 dkg) burgonya, só 2 dl (13-14 dkg) finomliszt 1 kiskanál süt?por 1 kiskanál fokhagymás só 7 dkg vaj vagy margarin kb. 0,7 dl víz a tetejére: 50 dkg fagyasztott parajpüré 2 tojás, 2 dl tej 1 kiskanál fokhagymás só fél kiskanál ?rölt bors kb. 10 dkg reszelt sajt a forma kikenéséhez: vaj vagy margarin
1.
A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megf?zzük, még melegen meghámozzuk és áttörjük. Amikor kih?lt, a lisztet, a süt?port, a fokhagymás sót és az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy egy kicsit lágy tésztát kapjunk. Egy 26 centi átmér?j?, alacsony perem?, enyhén kikent tortaformát a tésztával kibélelünk.
2.
Közben a parajt szobah?mérsékleten fölengedjük, majd egy konyharuhába tekerve levét jól kinyomkodjuk.
3.
A tojásokat kissé fölverjük, a tejet belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt sajtot és a parajpürét is hozzáadjuk.
4.
Ezt a masszát a tésztára öntjük és el?melegített süt?ben, a közepesnél egy kissé er?sebb lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 30 percig sütjük.
Elkészítési id?: 1 óra 10 perc.
Egy adag: 222 kcal / 928 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor M?csényi Sauvignon Blanc `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|