|
|
Tiroli gombócleves
Hozzávalók
1 vöröshagyma 6-7 dkg húsos füstölt szalonna 1 csokor petrezselyem 8 dkg vaj 35 dkg kenyérbél 2 tojás 1 pohár (2 dl) tej 2 evôkanál világos sör 2 púpozott ev?kanál finomliszt 1 csokor petrezselyem, só kb. 1,5 liter húsleves (leveskockából is jó)
A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, ahogyan a szalonnát és a petrezselymet is. Együtt az olvasztott vajra dobjuk, kevergetve, közepes lángon 6-7 percig pirítjuk. A kenyeret 2 centis kockákra vágjuk, az el?z?ekhez adjuk, nagy lángon 3-4 percig sütjük.
A tojásokat a tejjel, a sörrel és a liszttel összekeverjük, azután az ízes kenyérkockákat beledolgozzuk. Ebb?l a masszából pingponglabdányi gömböket formálunk, enyhén sós, gyöngyözve föv? vízben 10-12 perc alatt kif?zzük. (Célszer? el?tte egy kiskanálnyit a vízbe engedni, mert ha túl lágy lenne a tészta, keverhetünk még bele lisztet.) Elkészültét úgy ellen?rizzük, hogy egyet a lábasból kiemelünk és kettévágjuk. Ha nem f?tt meg, a többit még pár percig a t?zön hagyjuk. Közben a levest fölforraljuk, a puha gombócokat sz?r?kanállal átemeljük bele.
Elkészítési id?: 1 óra.
Egy adag: 688 kcal / 2876 kJ.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|