|
|
Árpagyöngyleves
Hozzávalók
20 dkg árpagyöngy 4 kisebb vörös- vagy lilahagyma 5 ev?kanál olívaolaj 1 babérlevél 1-1 liter víz és er?leves (leveskockából is készülhet) só, ?rölt fekete bors 2-3 szelet szikkadt kenyér
Az árpagyöngyöt folyó víz alatt leöblítjük, majd néhány órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután lesz?rjük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és az olaj felén, közepes lángon megfonnyasztjuk. A babért beledobjuk, a vízzel és az erôlevessel fölöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd az árpagyöngyöt beleszórjuk. Lefödve, kis lángon kb. 45 percig f?zzük, végül utánasózzuk, megborsozzuk, ha túl s?r?nek találnánk - bár így az igazi - még egy kevés levessel hígíthatjuk. A maradék olajat tálaláskor locsoljuk bele. Levesbetétként külön tálkában kis kockákra vágott pirított kenyeret kínálunk hozzá.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|