|
|
Tökben sült
Hozzávalók
1 kisebb (kb. 4 kg-os) süt?tök só, 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 40 dkg darált hús 1 ev?kanál currypor 6 dkg mazsola 15 dkg rizs 2 ev?kanál olaj 1 kiskanál csíp?s paprikakrém 3 tojás 3 dl tejszín
A tök tetejér?l egy szeletet levágunk, magjait kikaparjuk. Húsát kivájjuk úgy, hogy kb. 1 centi vastag fala maradjon. A tök belsejét kissé besózzuk, kivájt húsát kockákra vágjuk. Az olajon a felaprított vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát üvegesre sütjük. A darált húst rádobjuk, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ekkor a tökkockákat hozzáadjuk, sóval és curryporral ízesítjük, majd lassú t?zön 10-12 percig pároljuk. Ezalatt a rizst puhára f?zzük, és a megmosott mazsolával együtt a húsos tökbe keverjük. Ezt a húsos-tökös tölteléket a kivájt tökhéjba töltjük, és egy t?zálló tálba vagy tepsibe állítjuk. A tojásokat felverjük, a tejszínnel és a paprikakrémmel simára dolgozzuk, a tetejére öntjük, végül a tököt fóliával lefedjük, és el?melegített süt?ben (180 °C-on; légkeveréses süt?ben 165 °C-on) b? másfél óráig sütjük. Az utolsó percekben a fóliát levesszük róla, hogy kissé megpiruljon. Cikkekre vágva kínáljuk.
Elkészítési id?: 2 óra.
Egy adag: 655 kcal / 2738 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor somlói Tramini `98.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|