Marhagulyás
Hozzávalók (négy személyre)60 dkg marha lábszár
1/2 fej karalábé
1/2 fej zeller
2 sárgarépa
1 fehérrépa
2 paradicsom
2 fej hagyma
4-5 szem burgonya
1 csokor petrezselyem zöldje
10 dkg liszt
1 tojás
Eszközök1 literes iCook fazék
4 literes iCook fazék
kis méretű iCook tárolóedény
ElkészítésCsipetkeA kis méretű tárolóedényben a 10 dkg lisztre ütjük a tojást, és 1 ek vízzel kemény tésztát gyúrunk belőle, majd csipetkét szaggatunk belőle.
A csipetkét az 1literes fezékban sós vízben puhéra főzzük.
Marha előkészítésA lábszárűról késsel leválasztjuk a feleslegesen zsíros és inas részeket, hogy amennyire cska lehet a szín hús maradjon, majd 2 cm x 2 cm méretű kockákra vágjuk.
Marha előfőzésA 4 literes iCook edényt előmelegítjük, majd beletesszűk a marha darabokat és egyenletesen elősütjük. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, pirospaprikával, sóval, borssal, és majorannával fűszerezzük, és fél dl víz hozzáadása mellett fedő alatt lassú tűzön pároljuk, míg a marha puha lesz.
ÖsszeállításEzután felöntjük 1,5-2 liter vízzel és hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott zöldségeket, és fedő alatt lassú tűzön főzzük, míg a zuöldésgek is puhára főnek. Ekkor hozzéadjuk a meghámozott és kockára vágott burgonyát, majd amikor már az is majdnem teljesen puha, hozzáadjuk a csipetkét, és az apróra vágott petrezselymet. További 10 perc alatt készre főzzük.
Tippek: A csipetke közvetlenül a levesbe is megfőzhető, ekkor a burgonyával együtt kell belerakni a csipetkét, de vigyázat, a leves ilyenkor zavarosabb lesz a csipetke felszínére tapadt liszt miatt.
Forrás:
Copas receptjei iCook edényekre
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|