|
|
Kürtösfánk
Hozzávalók
1 kg 20 deka liszt, 4 deka éleszt?, 1 liter tej, 10 deka cukor fél kávéskanál só, 3 tojássárgája, 1 kávéskanál zsír.
Az éleszt?t 3 deci langyos cukrozott tejben megkelesztik, hozzáadják a liszthez, amelybe beleteszik a cukrot, sót, tojássárgáját és a zsírt is, még hozzáöntik a 7 deci langyos tejet. Összekeverik, jól kidagasztják. Ha megkelt, lisztezett táblán, kötélszer?, hosszú darabokra nyújtják. Szabad t?z parazsánál a kürtösfánk süt?fáját lezsírozva átmelegítik. A tésztát feltekerik a fára, a felvert tojással gyorsan megkenik, cukorral kevert darabos dióval meghintik, zsírral locsolgatják, majd forró olajban vagy zsírban kisütik.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|