|
|
Kalácsnyuszi
Hozzávalók
2 nyuszihoz a tésztához: 50 dkg liszt (fele rétes- és fele finomliszt) 1,5 kiskanál só 2 dkg éleszt? 4 kiskanál cukor 6 dkg vaj 2,5 dl tej 1 tojás 1 citrom reszelt héja a díszítéshez: 4 nagy szem mazsola
A tésztát a reszelt citromhéjjal ízesítve bedagasztjuk, majd 2 adagba osztjuk. Mindegyikb?l 2 nagy golyónyit formálunk, a testnek és a fejnek, 3 kisebbet a mancsoknak és az orrnak, 2-2 oválisat pedig a füleknek és a tappancsoknak. A darabokból vizes kézzel összeállítjuk a nyuszit. Süt?papírral bélelt tepsire fektetjük, és 20 percig kelni hagyjuk. Végül felvert tojással megkenjük és a füleket, a mancsokat meg a lábakat ollóval bevagdosva megmintázzuk, a mazsolákat szemnek és a mancs díszítésére a tésztába nyomkodjuk. El?melegített süt?ben, közepes lánggal (200 °C; légkeveréses süt?ben 180 °C) kb. 25 percig sütjük.
Elkészítési id?: 70 perc.
Italajánlat: édes fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|