|
|
Mustárhabos tojás
Hozzávalók
6 f?tt tojás 10 dkg vaj vagy vajkrém 4 kiskanál csíp?s mustár 50 dkg konzerv- vagy fagyasztott kukorica 1 fej saláta 3 kiskanál tárkonyecet só, ?rölt bors 9 kiskanál finom olaj (lehet?leg olíva)
A f?tt tojásokat kettévágjuk, sárgájukat szitán áttörjük, a vajjal habosra keverjük. A mustárral ízesítjük, majd csillagcsöves habzsákba töltjük, és a tojások üregébe púpozzuk. A konzervkukoricát lecsöpögtetjük, ha fagyasztottból készítjük, akkor azt szobah?mérsékleten fölengedjük. A salátát leveleire bontva megmossuk, leszárogatjuk, kisujjnyi csíkokra vágjuk, majd a kukoricával összekeverve tálra halmozzuk. Az ecetben egy kevés sót és borsot elkeverünk, és apránként hozzáadjuk az olajat is. A salátára locsoljuk, végül a tojásokat ráültetjük.
Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 432 kcal / 1806 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|