|
|
Pirított töltött tojás
Hozzávalók
8 f?tt tojás 1 nagy gerezd fokhagyma só, ?rölt bors 2 csokor petrezselyem 1 ev?kanál víz 4-5 dkg vaj az öntethez: 4 kiskanál vörösborecet 6 ev?kanál olaj (olíva is lehet) a díszítéshez: 1 nagy csokor petrezselyem
A f?tt tojásokat kettévágjuk, sárgájukat villával összetörjük. A fokhagymát finomra aprítjuk, hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel f?szerezzük, a vízzel lágyítjuk. Kiskanállal a tojások üregébe töltjük. A vajat fölolvasztjuk, és a töltött tojásokat oldalanként 2-2 percig sütjük benne. Az ecetet az olajjal összekeverjük, tálaláskor a tojásokra locsoljuk. Petrezselyemlevelekkel díszítjük.
Elkészítési id?: 25 perc.
Egy adag: 402 kcal / 1681 kJ.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|