|
|
Bárány- vagy nyúzóleves
Hozzávalók
(6 személyre) egy egész báránytüd?, szív, máj, nyelv 1 kg csontos bárányhús (a nyaki részb?l és az oldalasból) 2-2 kisebb sárgarépa és petrezselyemgyökér 2-3 dl tejföl 2-3 ev?kanál liszt egy kiskanál só 8-10 szem fekete bors egy kis csokor petrezselyem (vagy zellerlevél), apróra vágva a tálaláshoz: f?tt tojás
A 2x2 centis darabokra vágott bels?ségeket és a húst kb. 3 liter vízben lassú t?zön elkezdjük f?zni. Mikor fölforrt, habját leszedjük, hozzáadjuk a szemes borsot, a sót és az ujjnyi darabokra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Amikor a húsok megf?ttek, a levest a tejföllel elkevert rántással berántjuk. Egy kis ideig még kavargatva f?zzük, majd tetejét petrezselyemzölddel vagy vágott zellerlevéllel megszórjuk. A f?tt tojásokat vékonyan fölszeleteljük, a tányérokba elosztjuk, és rámerjük a forró levest.
Elkészítési id?: 1 óra 30 perc.
Italajánlat: száraz fehérbor.
Forrás: www.eszemiszom.hu
Megjegyzések: Megjegyzés hozzáfűzése
Felhasználó | | Értékelés | Nehézség | Dátum
|
---|
Még senki nem fűzött megjegyzést a recepthez |
Kategória | Hozzávaló | Mennyiség |
---|
|
|
|
|
|
|
|